[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Ann De Schepper

Ik ben geboren in 1960 in Kortrijk in West-Vlaanderen. Ik ben een beetje een duizendpoot, in veel zaken geïnteresseerd. Structureren, verbanden leggen, neutraal zijn en bondigheid, zijn een paar van mijn sterke kanten. Mensen zeggen ook heel vaak dat ik rust uitstraal.
In mijn vrije tijd hou ik ervan om in de tuin te werken, te fietsen, te wandelen, te lezen en samen met mensen van het leven te genieten.

Doorheen mijn leven en mijn gevarieerde loopbaan heb ik ervaren dat er perioden zijn die minder vlot lopen.
Soms was het nodig om dan (even) stil te staan, alleen of samen met iemand die mij daarin hielp en ondersteunde.
Zo kwam ik terug meer in contact met de kracht in mezelf en kon ik met meer hoop verder gaan.

Mijn visie

Vanuit mijn gevarieerde levens-en werkervaring kwam ik tot de volgende basisovertuiging. In iedere mens zit een kracht die maakt dat die zijn/haar leven op één of andere manier in handen kan nemen. Zo ontwikkelt men zich verder als mens. Soms is de verbinding met die kracht ondergesneeuwd. Dan kan een ander mens je ondersteunen. Die ondersteuning in combinatie met concrete (kleine) stappen laat iemand terug tot bloei komen, zoals een krokus in de lente. De wens om als psycholoog-coach anderen professioneel te coachen, te ondersteunen, te begeleiden en uit te dagen groeide meer en meer waardoor ik er voor koos om als zelfstandige in hoofdberoep te werken. Daarenboven heb ik ook een droom over deze wereld. Ik droom van een wereld van verbondenheid doorheen verscheidenheid, een wereld waar iedere mens wil bijdragen tot vrede, waarin iedere mens zichzelf kent en van daaruit respectvol omgaat met zijn medemens, waar men in staat is om op een opbouwende manier met conflicten om te gaan.

Opleidingen & professioneel traject

Mijn studies zijn opleidingen tot psycholoog (client-center, gedrags-en systeem), coach, bemiddelaar en godsdienstwetenschapper.
Verder volgde ik nog heel wat rond positieve psychologie, cognitieve psychologie, kracht- en oplossingsgerichte gesprekken, Gestalltvisie, contextueel gedachtegoed, hartcoherentie, relaxatie, meditatie, mindfullness, visualisatie, hypnose,…Ik ben een erkende, geconventioneerde eerstelijnspsycholoog (erkenningsnummer 602110880). Mijn loopbaan was tot op heden heel gevarieerd: ik werkte in verschillende sectoren, in het bijzonder in de zorgsector, en in verschillende functies.
Op het vlak van werkervaring en studies kun je nog meer te weten komen via mijn LinkedIn profiel.
Ook via mijn bedrijfspagina op Facebook kun je iets meer van mij aanvoelen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_SocialMediaButtons_Widget”][/siteorigin_widget]