Vakantie

Hoe geniet ik er het langst van? Stelde je je ooit deze vraag? Het blijkt dat achteraf nog van zijn vakantie genieten eigenlijk al begint voor de vakantie. Dus: je kan er nog iets aan doen.

Hoe langer deugd hebben aan jouw vakantie?

Wat kun je nu in jouw vakantie doen zodat je na jouw vakantie er nog deugd aan hebt? Je geniet langer van jouw vakantie wanneer je je concentreert op al wat jou deugd doet en dit ook onthoudt.

Vakantie en ons geheugen

Ons geheugen werkt het best als we al onze zintuigen gebruiken.

Ik zie wat jij niet zie

Laat ons beginnen met het zien. Foto’s, video’s van onze vakantie nemen kan ons helpen. Met de moderne media is dit niet zo moeilijk meer. De kunst is dan natuurlijk om de foto’s of video’s op één of andere manier zo op te slaan of af te maken dat we ze gemakkelijk kunnen bekijken. Of een grote afdruk om ergens op te hangen of toch een ouderwets foto-album maken met de kinderen of met de persoon met wie we op reis gingen of om gezellig in te kijken alleen of met familie of vrienden of een filmpje dat we onze TV kunnen afspelen…..

Dit ruikt lekker en het doen me denken aan ….onze vakantie inderdaad

Er is ook nog ons reukorgaan. Bij de énen werkt dit beter dan bij de andere uiteraard. Tijdens de vakantie bewust de geuren in je opnemen terwijl je rustig bent of vol energie. Je kan ook dit in jouw geheugen opslaan en soms kun heb je oliën of parfum die die geur terug kunnen oproepen. Of je prent de geur van bloemen in en wie weet kun je die ook in België kopen.

Wat hoor ik?

Vakantie kan gepaard gaan met veel geluiden, bekende geluiden, vertrouwde geluiden en nieuwe geluiden: muziek die je doet dansen of jouw hart raakt, die je doet mee neuriën of je in de handen laat klappen, muziek die je rustig maakt of… En dan zijn er nog de vele geluiden van de natuur, zelfs in de stilste bergen hoor je nog geluid. Of misschien heeft juist het geluid van de stilte jou geraakt. Je kan het opnemen via jouw smartphone etcof je kan een CD meebrengen of je zoekt de muziek op via internet of je luistert er zo intens naar dat het in jouw geheugen gegrift zit. Zo kun je de vakantiegeluiden ook horen wanneer je terug thuis bent.

En dan hebben we nog de smaak die vaak samenhangt met de geur, de smaak van de vakantie

Er is eten dat je heel graag at. Even een recept vragen aan de kok in jouw vakantieoord of de naam van bepaalde ingrediënten en dan thuis aan de slag gaan. En de smaak is meer dan eten alleen, denken we maar aan ‘de smaak te pakken krijgen’. Je proefde misschien van een bepaalde sport of van een spel of van …..en je wil het verder ontwikkelen. Zo wordt de vakantie verlengd in wat je thuis gekomen terug opneemt.

Tenslotte nog ons vijfde zintuig: de tast

Het voelen van de wind, de zon, zachte handen, …. op jouw huid. Het genieten van een massage, de rust die dit teweeg kan brengen.

Vakantie en onze vijf zintuigen

Hoe intenser we onze vijf zintuigen hebben gebruikt, hoe langer we van onze vakantie kunnen genieten.

Dus geniet van jouw vakantie, dit wens ik je van harte toe. Zo kan de vakantie een bron zijn van rust en energie wanneer we terug in werkmodus komen.

Prettige vakantie

Een warme, krachtige en rustige groet

Ann De Schepper

Tot 15 augustus

Ook via mijn bedrijfspagina op Facebook, geef ik nu en dan een tip.

Wil je deze blog via sociale media delen? Dank je wel.  Je vindt onderaan deze tekst de knoppen om dit te doen.

Je hebt wellicht mijn gratis stappenplan gedownload. Nog niet? Dit is nog altijd mogelijk op deze pagina.

Een afspraak maken voor een coachgesprek (op mijn adres of via Skype of al wandelend) kan natuurlijk ook: bel mij op op het nummer 0472/30 30 21 of mail naar info@deschepperann.be

 

Vakantie hoe geniet ik er het langst van?
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *